Längesedan!

Dagarna springer iväg. Det händer något hela tiden. Jag har glömt bort att blogga.

Altanen är nästan klar. Endast ett vindskydd saknas. Reidar sågar och skruvar som en galning.
Självklart finns lite bilder, men jag är på tok för slö för att orka stoppa in dom i datorn nu. Jag har lite för mycket rabarberpaj i magen för att orka. Rabarberpaj är gott!!

Vad har vi gjort sedan sist? Vi har firat att lillpöjken blivit 12 år. Vi firade med att vräka i oss bullar, kakor och tårta en hel dag. Det var dagen då det fula vädret flydde. Underbar dag!!
Midsommarafton var också en kalasdag. Först lunch i Grytan hos mor och far med massor av trevligt sällskap och fint väder. Sen tog vi med oss lillasyster med sambo hem och grillade mat för en hel armé. Grabbarna pangade luftpistol och luftgevär tills machoångorna blev för mycket för mig och Nette. Då skubbade vi alla vidare på fest. Där var det tävlingar och härlig sommarstämning. Alla var nöjda med kvällen när vi gick hem. Tack Nette och Mattias för att ni var med. Ni är för härliga!

Vi har smakat på spenaten idag. Sockerärtor och morötter skymtar i trädgårdslandet. Jordgubbsplantorna blommar. Jag har grävt vår första lilla rabatt som rymmer fyra solrosor som min sockersöta mamma har drivit upp. Dom kommer att bli vackra mot den faluröda väggen.

Nu ska jag gå ut och se vad min händige man har för sig.

Jag bjuder på bilder en annan dag.

KÄLEK till er alla!! 

Väder??

DET ÄR 6 GRADER OCH STORM UTE!

Reidar drog på sig långkalsongerna innan han gick ut. Han kom tillbaka in efter en liten stund för att hämta hörselskydd. Inte för att han skulle föra en massa oväsen, utan för att det blåser så förbannat. Han köpte ett stort tält häromdagen och ställde det över altanbygget för att kunna jobba även om det regnar. Då kom stormen! Alla armeringsjärn har gått åt till att förankra tälthelvetet, och ändå smiter det.
Jag surar sällan i onödan, men nu närmar vi oss bristningsgränsen. Jag stannar inne!
Till min fördel har jag faktiskt en bra ursäkt för att stanna inne. Vi har kalas här på onsdag. Inget kalas utan massor av kakor och bullar. Jag har varvat kak- och bullbak med att storhandla, slå in paket och laga mat.

Den enda solskenshistorien jag kan bjuda på från Vike, är att min lilla solskenssyster och hennes solskensMattias kom hit ända från solskensKarlstad igår. Jag klev ut på bron när dom sladdade in på parkeringen och hälsade dom hjärtligt välkomna till Jämtland och skämdes en smula över att dom åkt så långt bara för att bli blöt om fötterna. Nette fick en skvätt rosé och mina gamla gummistövlar som plåster på såren. Mattias fick bli förste provsmakare av småkakor som plåster på såren för att han fick köra bilen hem. Jag har köpt en finfin madrass så Mattias slipper kakorna nästa gång dom kommer hit. Dom stannar i två veckor. Hoppas att gudarna kan bjussa på en enda futtig liten solskensdag så vi kan grilla och smutta vin tillsammans. Annars blir det väl Irish Coffee vid brasan.. riktigt jävla julstämning!

Nu går jag ut och håller i Reidar så han inte följer med när tältet blåser bort.


God Jul!!

En dag av lek och skratt!!

Att vara alla barns lektant är det roligaste jag vet!
Håll en prinsessa i varje hand och hoppa fram längs en grusväg sjungandes bä bä vita lamm, så förstår ni.

Dagen började på skolavslutning. Finklädda barn som sjunger in sommarlovet gör hjärtat varmt. Att barnen sedan hellre stannade på skolan för att spela pingis än att rusa ut i ledigheten bjöd oss på ett extra leende.
Liten present till grymt duktig skolpojke som fått massor av beröm av fröken avslutade morgonen.

När vi kom ut till bilen hade jag fått ett sms från min kära vän som meddelade att hennes lilla sockertroll gärna ville följa med mig till Jamtli. Dagen blev ÄNNU bättre!
Vi mötte upp Sussin och skumtrollen (japp, alla barn är troll av olika sorter) utanför grindarna. Sen rockade vi loss!! Vi klappade en kalv och hundra getter, skrattade, sprang, gungade och hoppade i hö innan det var dags för lunch. Gulasch till de "vuxna", korv och pannkaka till de små. Makroner och strösselklubbor till efterrätt.

Sedan kollade vi in muséet och lekte vidare tills barnen började gäspa... Då var det dags att åka hem.
Fannytrollet och jag sjöng i bilen hela vägen hem. Tio små apor, Krokodilen Kaj och en sång om en ballerina som dansade på tå avslutade vår dag.

Dagar som denna ger livet mening!

Tack alla barn för att ni bjuder mig på barnkalas och låter mig få vara med och leka!!
Fina, finaste sockertroll!!


Nu, kaffe!!

Tack för idag!!

...å förresten.. Mamsen! Jag ser att du ler och hör att du småfnissar!

Tack!!

Va glad jag blev när jag såg att så många hade kommenterat!!
Tack alla!!
Jag fick en liten önskan om inomhusbilder. Det ska jag väl kunna fixa..

Nu ska jag hälla i mig kaffet och rejsa iväg i Tigern. Först ska jag klippa bort lite av trasslet jag har på huvudet och sen har jag lunchdejt med Susy and the småtrolls.
Om jag hade haft lite humor så hade jag tagit före- och efterbilder på kalufsen, men sådan humor besitter endast Blondinblaja.

Ha en fin dag!!Over n' out!!

Vike!!


Hem ljuva hem!


Trädgården.


Här bygger vi altanen!


Ladugården. Den ska lyftas, grund ska gjutas och vi ska byta syllstock. Allt ska ske i sommar!


Snälla gäster får bo i gäststugan och resten i jordkällaren!


Reidar räknade till 27 bärbuskar. Här blir saft, sylt och marmelad!!


Ville bara bevisa att spenaten växer =)

Vi kommer att uppdatera med bilder när det händer saker. Ni ska få se altanen växa fram, ladgården lyfta och mycket annat. Denna blogg finns främst för att våra kära som inte är oss nära ska kunna se vad vi gör. Om ni är nyfika på något särskilt så fråga!! Men be mig inte att fota inne i ladugården! Där är mörkt som i ett rövhål och där bor skräp och spindelnät! Men så ska det inte vara länge till.. spindlarna ska få på moppo!!

Hoppas att ni gillar bilderna!!

Puss o Godnatt!!


Sol över Vike!!

Idag har jag bestämt mig för att göra lite mer nytta än igår.
Istället för att tussa runt i pyjamas halva dagen (som jag gjorde igår) så drog jag på mig arbetsböxan direkt från morgonen. Min käre sambo ringde och meddelade att det kommer ett lass grus under dagen. Här händer grejor!!
Jag har nu en halv kanna te i magen och är redo för att strutta ut i trädgården. Jag ska vattna mina sockerärtor och titta till spenaten som kämpat sig upp ur jorden. Jag satte spenaten i en pallkrage och lade gamla fönster över. Det har jag sett att proffsen gör på televisionen! Det verkar ju fungera alldeles utmärkt. Jag ska även lägga väv över morötterna så dom får vara ifred, om dom mot all förmodan skulle få för sig att växa i detta isande klimat.

Jag ska fota lite under dagen... Reidar får sen hjälpa mig att lägga upp bilderna här.


Må så gott!!

Ledig!!

Det är min andra lediga dag idag!
I fredags hade jag planer och hela dagen var uppbokad, så då hann jag inte fundera så mycket. Jag, två sockertoppar och deras underbara mamma sprang runt på stan hela dagen. Vi smaskade god lunch, jagade studentflak och köpte fina saker. Bättre första-lediga-dag-dag kunde jag inte få!

Idag är det inte lika bra fart på mig... Jag sov till 11 (!!!???) och tog snabbt beslutet att jag inte ska ta många steg utanför dörren idag. Det är kallt och rått ute. Sådant väder passar inte mig.
Istället stannar jag inne. Jag ska tvätta, måla nya brevlådan, sy ett skynke som ska gömma skiten under trappan. Kanske bakar jag lite bröd också, vi får se. Jag är ju ledig och kan göra allt som jag vill!! Jag vet att min käre sambo gärna skulle se att jag är ute i arbetsböxan hela dagen och gräver. Tur att jag har tillräckligt mycket kvinnogöra att sysselsätta mig med för att slippa spaden!

Fick precis veta att vår nya soffa kommer senast torsdag nästa vecka. Underbart!!
Håll utkik på blocket, för nu åker de här stora, sköna och snygga sofforna ut!

Det ljusnar ute nu.. lite. Jag hoppas att det blir tillräckligt fint för att jag ska kunna hänga tvätten ute. Det vore

En liten kopp te innan jag börjar att måla kanske.. ja tack!


Ha en finfin dag ni få stackare som läser

Nu kör vi!!

Jag har länge funderat på om jag ska börja blogga. Jag älskar att läsa andras bloggar! Mina favoriter skriver om de mest vardagliga ting, men de gör iaktagelser som andra inte gör och skriver med noggrannhet och humor.
Så vill jag också skriva! Det är just DET som gjort att jag har tvekat.  Jag vill bjuda på mer än dagens lunch och vädergnäll, även om det kommer att bli vädergnäll också. Det blir lätt så när det är juni och himlen bjuder på hagel!!
Sådär ja... nu har jag surat för första gången i min alldeles egen blogg. Jag har en blogg!!

I en vettig blogg ska det bjudas på bilder. Det finns nyfikna som vill se bilder på vårt hus. Det ska jag självklart ordna, vilken dag som helst! Jag är en smula för oteknisk för att bjuda på det nu.

Vad mer vill jag säga i mitt allra första blogginlägg? Jo, det allra bästa och viktigaste just nu.
Imorgon gör jag min sista dag på Arbetsförmedlingen i NMV's klor!! Det känns sagolikt!!
Jag kommer att sakna några av solstrålarna som förgyllt våra dagar på Af. Det är ju alltid lite dubbelt att lämna en arbetsplats, men jag tar den klaraste av solstrålarna med mig, min allra käraste kollega och vän.
Vi börjar en ny karriär som är så långt ifrån moppande och skrubbande som vi kan komma. Vill aldrig mer se en mopp!
Jag meddelar när papper äro påskrivna.

Nu ska jag koka ihop en smaskig jordnötssås till grillmiddagen imorgon. Hur avslutar jag?

Over n' out!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0