Reidar gästbloggar

Nu börjar det hända saker ute i laggårn, Ena sidan är lyft och svävar fritt... bara "lite" avlägsnande av gammal betong, sen så är det dags att gjuta nytt, en "sula" att mura ett varv med leca-block på och sen är det bara att lägga på de nya stockarna. Syllstocksbytet har tagit lite andra proportioner än vad jag från början räknade med, det ska bytas två stockvarv på framsidan nu, och det hade inte skadat att byta ännu flera, om man ska vara petig, men det har vi/jag absolut inte tid med... På måndag slutar "semestern"..

Och så lite bilder:

Vissa stockar ramlar bort av sig själv..


Klart för formsättning, plankan i framkant är höjden på sulan som ska gjutas..


Två stockvarv är bortplockade, sen ska det gjutas, muras, hissas och timmras..
Vilken tur att jag har ända till på måndag på mig! :-)

C ya..

Semester!

Hallå alla!!

Sedan sist har vi varit på en liten semestertripp. Vi åkte först till lillasyster i Karlstad. Shopping. picknick, middag på stan och massor av skratt. Förra året när vi var där gick deras diskmaskin sönder precis innan vi kom. Då tillbringade vi en hel dag med att åka fram och tillbaka till vårt älskade Bergviks Köpcentrumsom säljer allt man kan behöva. Det var ett himla stök. När vi hade fått den nya diskmaskinen på plats hittade vi en buckla på luckan, och fick åka tillbaka med åbäket igen. Vi skrattade bara åt att allt gick så bedrövligt ont. I år fick vi en repris!! Spisen!!
Vi åkte till Bergvik och COOP. Nette och Mattias köpte en spis och en fläkt och skulle få vänta en timme på att få låna släpvagnen. Den timmen spenderades inne på SIBA som sålde spisen 1500 kr billigare. De köpte ytterligare en spis där som vi kastade in i bilen. Jag, Nette och Oliver fick inte plats i bilen längre. Nette bjöd oss på mjukglass och slush och tog oss på promenad genom köpcentret (IGEN) för att COOP skulle få göra ett återköp på sin spis.
Låter det jag skrivit som blahajblahaj? Jag förstår det, för precis så här krångligt blev det. Men ännu värre blev det när Reidar och Mattias skulle montera fläkten. Jag ska inte försöka beskriva det. Jag och Nette satt på golvet med en varsin öl i näven och skrattade tills det gjorde ont. En upplevelse av detta slag måste upplevas, kan ej med ord beskrivas! 
När fläktjäveln satt på plats spöregnade det ute, så picknicken vi hade förberett intogs i soffan. När regnet gav upp gick vi på promenad och grabbarna hade med sig fiskespön. Mattias fångade en bro, Reidar fångade en båt... Oliver fångade nästan Mattias. Dåligt/underligt  fiske i Karlstad! 

Sen åkte vi till Sunne med sitt vattenland. Det var pissigt kallt och regnigt. Men vi hade jättekul ändå. Inte en kö så långt ögat kunde nå! Fyra timmar i vattnet, och sedan vidare till Reidars vänner i Sunne. Trist att vädret gav upp mitt i semestern. Vi hade trevligt ändå. Hos M & M får man kalasgod mat! Jag gillar god mat!

Sen trodde Oliver att vi skulle åka hem. Men luring!! Vi hade bokat en natt i Leksand och skulle överaska honom med en dag på Leksand Sommarland. Det var pissigt kallt och regnigt. Dessutom var det svinigt kallt i vattnet. Åk aldrig dit om det är under 25 grader varmt! Det är varning för blåskatarr banne mig! Hör ni det allihopa?!
Härligt var det att avsluta vår tripp på hotell och ännu mer mumsig mat och hotellfrukost. Tack Hotell Dalecarlia!

Detta inlägg blev långt.. Jag avslutar med att säga att resten av vår tid har gått i arbetets tecken. Vi bjuder på några bilder. 


Två fiskare, två byten.

Krokodilerna vi hade beställt låg i vallgraven när vi kom hem. Detta upptåg stod svärmor och svärfar för. Underbart!
Bilder för er som är intresserade av dränering av gammal ladugård.Att Reidar sliter hårt kan vem som helst se. Idag stannade en bekant i bil utanför och utbrast - Va faan håller du på med?
Ja, ibland kan man undra. Halva gården ser ut som en byggarbetsplats. Men det tar sig!


En solros har slagit ut! Vacker!


Idag fick vi en mycket uppskattad present av våra grannar. En välkomstpresent.  Regnmätare och nyckelpiga =)Imorgon ska jag och Reidar följa med hans polers och köra gocart, äta middag på stan och lyssna på Björn Rosenström på Marité. Det blir en kalasdag och kväll!!


Må så gott allihopa!!

Over n' out!! 


Hett som i ........

Det gnälls.. men det är inte jag som gnäller. Det finns några filurer som ifrågasätter att jag hellre solar och pysslar ute än att blogga. Helt obegripligt?! Nä. Jag erkänner att jag har uppdaterat dåligt. Mycket dåligt.
Jag tänker bjuda Er på ett lass bilder som plåster på såren.


Vi börjar med världens gladaste Nette för att liva upp stämningen.


En svängom på midsommarkvällen.


MachoMattias skjuter pangpang!


Manlig sport!


Vi är supernöjda med altanen. Som ni ser saknas några pinnar i vindskyddet. Så kan det gå när man inte håller sig till den ursprungliga planen. Vi får måla fler...


När vi hade målat behagade liten pippi hoppa runt i färgen. Sedan tog pippi en promenad över vår altan. Först blev jag en smula förargad över illdådet, men Reidar övertygade mig om att det var sött.


Den genomruttna gamla utbygnaden på ladugården skulle jämnas med marken på årets varmaste dag.
Reidar och Christer slet som galningar.


Christer ser annars ut som en lugn och samlad kille, men sätt en tigersåg i näven på honom så kryper rivningsmonstret fram. Vi har sett det hända flera gånger. Tack Christer!!


Jag packade badväskan, tvingade grabbarna att ta en paus och slängde dom i sjön! Värmen är inte att leka med.


Sedan hämtade vi grävmaskinen. Reidar har suttit och dumflinat i den i två dagar. Det är något med män och grävmaskiner. Jag förstår inte.


Han har grävt en vallgrav runt hela ladugården. Jag har beställt ett gäng krokodiler till den som väntas komma nästa vecka. Grävmaskinen är återlämnad nu. Reidar blir aldrig mer sig själv.


Knoppar på solrosorna!!


Jordgubbar i vårt jordgubbsland!!!!!! Det blir massor!!!!!!

Jag har fortfarande inte bjudit på inomhusbilder. Jag lovade ju att visa nya soffan. Det blir.. så småningom. Nu är det bara alldeles för vackert väder för att hålla hemmet snyggt och prydligt. Det gör sig inte så bra på bild just nu. Jag ska städa när det regnar!

En liten sak till bara... Tack Sussin för att du lånade ut en påse böcker till mig!! Jag är uppslukad och stormtrivs med att lösa äckliga mord. Gamla tanter med en trädgårdshacka i ögat är smaskens när man måste ta en paus i sommarhettan.

Nu är det tack och godnatt..

Från oss alla till er alla, KÄLEK!!

RSS 2.0